Amint azt a Zoom videohívó platform már megígérte, a vállalat most végrehajtja a feliratok automatikus generálását az INGYENES felhasználói fiókok által tartott videokonferenciákon. Sajnos azonban a funkcionalitás csak angol feliratokra korlátozódik. A vállalat azonban azt mondja, hogy a jövőben kibővíti a feliratok nyelvi lehetőségeit.

Korábban a Zoom Az AI (mesterséges intelligencia) használatával élőben közvetítette az elhangzottakat, csak a platform fizetett számláira. E korlátozás miatt a társaságot az Akadálymentesség támogatói kritizálták, mivel sok siket felhasználó abbahagyta a platform használatát a szolgáltatás fizetésének képtelensége miatt.

 

A Zoom számos akadálymentesítési lehetőséget adott hozzá 2020-ban
Az elmúlt évben a Zoom számos akadálymentesítési lehetőséget hajtott végre platformja számára, mint például a képernyőolvasások támogatása, valamint az a képesség, hogy egyszerre több videót is láthatóvá tegyen. Ezzel lehetővé vált, hogy a jelnyelvi tolmács mindig látható legyen, még akkor is, ha a videohívás másik felhasználója beszél. Zoom termék marketing menedzser Theresa Larkin mondja:

A feliratok engedélyezése a videohívásokban a Zoom alkalmazásban
A feliratok automatikus nagyításának engedélyezéséhez kövesse az alábbi lépésről lépésre:

01. lépés: nyissa meg az alkalmazás webes platformját

02. lépés: a menüben lépjen a „fiókkezelés” opcióra

03 lépés: Válassza a ” Fiókbeállítások „lehetőséget, majd kattintson a”találkozó” fülre.

04. lépés: az” in meeting (Advanced) „szakaszban módosítsa az opciót a” rejtett felirat ” – ről az aktívra.

Mit gondoltál az újdonságról? Tetszik? Ossza meg barátaival a közösségi hálózatokon!