A hordozható eszközök piacát az elmúlt években egy másik figyelemre méltó elektronikus eszközzel – egy táblagéppel-pótolták. A tabletták nagyjából az okostelefonok kibővített példánya, de sokkal több lehetőséget kínálnak a felhasználók számára. A jelenlegi cikkben felsoroljuk azokat a műszaki jellemzőket, amelyekre figyelni kell a táblagép kiválasztásakor.

1. Operációs rendszer. Ez határozza meg a kényelem, mértéke a funkcionalitás, a tabletta. Jelenleg a táblagépekre telepített fő operációs rendszerek a következők: iOS, Windows RT, Android. Az Android operációs rendszeren futó táblagépek valószínűleg megfizethető áraik miatt a legnépszerűbbek. az iOS az iPad mini-nek köszönhetően most elérhetővé vált. Valóban, rengeteg kiváló minőségű programok, Játékok iOS, mert hogy egy csomó profit. A legdrágábbak a Windows RT operációs rendszeren futó tabletták. Kevés népszerűségnek örvend, nagyon érdekes alkalmazásokat futtathat rajta, bármilyen probléma nélkül letöltheti és telepítheti az Android jegyzeteit.

2. Perifériák. Szinte senki sem fogja tagadni a normál, fizikai billentyűzet és számítógépes egér kényelmét. Egyes gyártók pedig teljesítették egyes felhasználók kívánságait azáltal, hogy lehetővé tették az egerek és a billentyűzetek csatlakoztatását egy táblagéphez. A billentyűzetek mind vezeték nélküli (Bluetooth), mind vezetékes technológiák segítségével csatlakoztathatók. A nagy szövegek beírása egy ilyen billentyűzeten elméletileg sokkal kényelmesebb, mint az érintőgombok használata. Az OTG használatával nemcsak flash meghajtókat csatolhat a táblagéphez, hanem külső merevlemezeket is. Ez egy nagyon hasznos funkció.

3. Újratölthető akkumulátor. A hordozható eszközöknek annyi akkumulátor-élettartammal kell rendelkezniük, amennyire csak lehetséges. A beépített akkumulátor működési ideje a különböző tablet modellek esetében változik, különösen a szoftver-és akkumulátorkapacitás optimalizálásának mértékében mutatkozó különbségek miatt. Minden felhasználó önállóan választja ki a táblagépet a munkaidő szerint.

4. Kijelző típusa. Az IPS technológiával gyártott kijelzők valószínűleg a legjobbak. Jó képminőséget biztosít. A látószögekkel sem lehet probléma. A színek telítettebbek, mint a TFT mátrixok. De külön kell fizetnie az IPS kijelző jelenlétéért.

5. A GSM modul elérhetősége. Lehetővé teszi, hogy közvetlenül a táblagépről hívásokat kezdeményezzen. Ez egy kényelmes lehetőség azok számára, akik gyakran nem rendelkeznek okostelefonnal.

6. 3G. lehetővé teszi a táblagép vezeték nélküli képességeinek bővítését. Ez a funkció különösen fontos azoknak a településeknek a lakói számára, ahol valamilyen okból nincs Wi-Fi. Ha a 3G kezdetben nem érhető el, akkor valószínűleg 3G modem csatlakoztatásával „hozzáadhatja” a táblagéphez.

Így megvizsgáltunk néhány technikai szempontot, amelyeket figyelembe kell venni a tabletta kiválasztásakor. Az ebben a cikkben megadott információk csak tájékoztató jellegűek,és nem ajánlásokintézkedések. Köszönöm a figyelmet!