Nem mindig van értelme vásárolni egy tágas táskát egy diák számára, amely sok nehéz tankönyvhez illeszkedik. Előfordul, hogy ez utóbbi PDF-fájlként tölthető fel egy táblagépre, és a gyermeknek minimális súlyt kell viselnie – személyes tárgyait, valamint egy padlizsánt vízzel. De nem olyan könnyű megtalálni a megfelelő táblagépet egy diák számára az Asssistan online áruházban, mert figyelmet kell fordítania egy csomó technikai összetevőre, amelyet minden szülőnek tudnia kell.

Először is fontos meghatározni a tabletta monitor átlóját. A 6-10 hüvelyk átlójú modellek a legjobbak. Csak ebben az esetben könnyen illeszkednek minden kompakt Iskolás táskájába. Ha nem felejti el, hogy vesz egy tabletta esetében, ami más-műanyag, bambusz, szilikon -, akkor a tabletta képes lesz tartani egy nagyságrenddel hosszabb.

A Modern tabletták egymagos vagy többmagos konfigurációval rendelkezhetnek. Az előbbieket kedvezően idézik gazdaságukra – az eszköz több napig működhet egyetlen töltéssel. De leggyakrabban többmagos tabletták kerülnek értékesítésre, amelyek nyereségesek a „nehéz” programok megvásárlásához – ha a gyermeknek grafikus szerkesztőkkel kell dolgoznia, akkor az utóbbi lehetőség lesz a leginkább alkalmazható – a gyermeknek nem kell helyhez kötött számítógépet vásárolnia drága videokártyákkal. Egy integrált videokártyával rendelkező tabletta, amely viszonylag mérsékelt pénzbe kerül, valódi ajándék lesz mind a gyermek, mind a szülei számára.

De minél több magot tartalmaz a processzor, annál gyorsabban ürül az akkumulátor. Ezért az utóbbinak a lehető legnagyobb kapacitással kell rendelkeznie – legalább 5100 mAh. Nem mindig ésszerű olcsó modelleket venni alacsony fogyasztású akkumulátorral, mivel rendkívül gyorsan lemerülnek. Ha figyelembe vesszük, hogy a legtöbb tabletta előre telepített Bluetooth-és Wi-Fi interfészekkel rendelkezik, amelyeket az iskolások széles körben használnak a mélyedés során, akkor egy erős akkumulátort kell figyelembe venni.

Érdemes megnézni az operációs rendszert. Az Androidos operációs rendszer sokkal gyakoribb, ami ingyen és jó grafikus felülettel rendelkezik. De ha fontos, hogy a gyermek mindig ugyanazokat a programokat használja, amelyek a számítógépen működnek,ésszerű, ha előre telepített táblagépet vásárol.