Nagyon gyakran az Android operációs rendszert futtató eszközök tulajdonosai elégedetlenek a túlzott forgalomfogyasztással, gyakran nem értik, hová kerül az értékes pénz. A fejlesztők valóban létrehoztak egy rendszert, amelynek célja az eszközök internetes interakciójának maximalizálása. Így az Android számos teljes körű előnyt kapott.

Az Android operációs rendszereket a külföldi szolgáltatók tarifapolitikája alapján hozták létre. Oroszországban az árak észrevehetően sokkal harapósabbak. Ebben a tekintetben nagyon fontos az az elképzelés, hogy az Android-eszköz csökkenti az internetes forgalom fogyasztását.

Először is tudnia kell, hogy a mobil eszközön lévő megabájt forgalom hova megy:
* Telepítse a legfrissebb frissítéseket widgetek található az asztalon: az időjárás és a film show menetrendek hírek, emlékeztetők, árfolyamok és még sok más. Az internetes forgalom nagy szivárgása várja azokat a felhasználókat, akiket nem érdekel a widgetek felhalmozódása az asztalon.

* Automatikus frissítések is előfordulnak telepített alkalmazások az Android piacon. A felesleges forgalom elkerülésének legmegfelelőbb módja a „frissítés automatikusan” kis pipa eltávolítása a piaci programon keresztül. Ezt követően a szükséges összetevőket manuálisan lehet frissíteni a korlátlan kapcsolatokhoz való csatlakozással.

* Tekintettel arra, hogy az Android rendszer folyamatosan javul, ez az eljárás észrevehetően részt vesz az internetes forgalom nagy fogyasztásában is. Az illetéktelen frissítések kizárása érdekében meg kell mennie a telefon beállításaihoz, majd be kell állítania a „letöltés előtti kérés” opciót. Ez lehetővé teszi az összes frissítés vezérlését az operációs rendszer által. A letöltés elhalasztásával mindig visszaállíthatja azt, ha korlátlan internetkapcsolati forrásokhoz csatlakozik;

* A futó alkalmazások észrevétlenül fogyaszthatják a forgalmat is. Az ilyen programok közül sokan egyáltalán nem igényelnek internetkapcsolatot a kiváló munkához. Az internetet olyan programokban, mint az Adware, felesleges hirdetési blokkok felbukkanásával fogyasztják. Sokan úgy vélik, hogy ez a probléma az Android fejlesztés egyik legfontosabb ma.

A droidwall nevű program megváltoztathatja a helyzetet egyes programok hálózatához való hozzáférés korlátozása, mások engedélyezése szempontjából. Ahhoz, hogy vele dolgozzon, root jogokra van szüksége.

A telefon beállításaiban egy bizonyos ideig teljesen letilthatja az internetkapcsolatot, de ez a lépés jelentősen csökkenti a személyes Android-eszköz funkcionalitását.