Pletykák, hogy egy kanadai márka, amely a szuper drága prémium hordozható eszközök gyártására szakosodott, az Android operációs rendszerre vált, elhagyva saját fejlesztési szoftverét, ez év júliusában elfoglalta a világhálót. A BlackBerry védjegy sok híve nem volt hajlandó elhinni, hogy egy ilyen komoly vállalat leereszkedik a tömegfogyasztási szoftver szintjére. Ezeket a híreket azonban a közelmúltban megerősítették. Még több: a cég vezetője, John Chen az új Android-alapú okostelefonra szentelt videóban szerepelt. A termék a márka legjobb hagyományaiban készült: csúszka formájában, valódi nyomógombos billentyűzettel. Az újdonság jó felszerelése lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy másodperc töredéke alatt keressék a hálózatot robbanásbiztos berendezésekre, kiváló minőségű fényképeket készítsenek, bekapcsolják a navigációt különböző helyszíneken.

A készüléket BlackBerry Priv – nek nevezték el, ami azt jelzi, hogy a termékgyártók különös hangsúlyt fektetnek a felhasználók személyes adatainak biztonságára (Angolul privacy-privacy). A Chen részvételével készített promóciós videóban észrevehető, hogy az okostelefon látványos megjelenésű, gyors, valamint lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy ne csak Android erőforrásokat használjanak, hanem az ismerős blackberry héjat is, amelyhez hozzászoktak. Többek között észrevehető, hogy a kanadai vállalat vezetője nem túl könnyű navigálni a Versengő szoftverekben, gyakran gesztusokat használ, néha összezavarodik az adatok helyén. Azonban jól működik a telefonnal, könnyen megbirkózik minden feladattal. Még akkor is, ha komplex lekérdezéseket kellett keresnie, például robbanásbiztos elektromos berendezéseket.

Az okostelefon hozzávetőleges jellemzői
A BlackBerry Priv kiadása ez év novemberére várható. Feltételezzük, hogy a készülék hatmagos processzorral, 5 és 18 megapixeles kamerákkal, 5, 5 hüvelykes képernyővel rendelkezik, védelemmel.