A Google Playen több mint 700 000 alkalmazás érhető el, ami sokat elárul. De ugyanakkor nem minden alkalmazás érhető el az Android készülékek számára. A Google Corporation komoly igényeket támaszt, amelyek megsértésével az Android alkalmazásokat egyszerűen törlik. Ez vonatkozik a videofájlok letöltésére szolgáló alkalmazásokra youtube.com, alkalmazások, amelyek blokkolják a hirdetéseket, és még sokan mások.

Nem szükséges beszélni a vállalat politikájáról. Ha globálisan vesszük, akkor nincs benne semmi negatív, mivel a korlátozások feloldása esetén a szolgáltatás sok felesleges, rosszindulatú programmal tele van.

A legfontosabb dolog az, hogy az ANDROID operációs rendszer nyílt és ingyenes operációs rendszer, a Google Play nem az egyetlen alkalmazásforrás.

Használhat olyan alternatív szolgáltatásokat is, mint a Getjar, a Slide me, az Amazon, az Appstore – ezek csak néhány a leggyakoribb világ az Android alkalmazások letöltéséhez. Valójában sok szolgáltatás létezik, de nagyon óvatosan kell őket használni, hogy megismerjék a keresés pontos tárgyát.

Érdemes elmondani több kiváló, bevált alkalmazások, amelyek hasznosak lesznek minden Android felhasználó:
1. A múltban egy olyan alkalmazás, mint a TubeMate, elérhető volt az Android piacon. De később, a szabályok megváltozása miatt, a Google visszavonta az alkalmazást, mivel képes videoanyagot letölteni közvetlenül a Youtube-ról. A TubeMate még mindig létezik az internetes hálózat hatalmasságában, letölthető olyan szolgáltatásokból, mint a Getjar, a Slide me, az Amazon, az Appstore;

2. A Google Play betiltott egy olyan alkalmazást, amely elősegíti a hirdetések blokkolását az Android készülékeken. Ez elég nyilvánvaló lépés, mivel a reklám a vállalat egyik fő bevételi forrása. De sok felhasználót nagyon bosszantanak a hirdetési blokkok, az AdAway alkalmazás pedig üdvösség ebből a helyzetből. Letölthető a fent felsorolt szolgáltatásokból is.

3. A Snes 9x minden játékos számára hasznos lesz, mivel az alkalmazás a játékkonzolok kiváló emulátora. Sajnos ezt a programot is kivonták a Játékpiacról. Nem ijesztő, az emulátor még mindig nagy a kereslet, és időben frissül. Csak annyit kell tennie, hogy letölti a Slide me szolgáltatásból, majd belemerül a szerencsejáték-ipar múltjába;

4. Dood zenei Streamer app vonzó lesz minden rajongó streaming zene. Ez egy egyszerű, ingyenes kiút a helyzetből, amely lehetővé teszi a felesleges költségek vagy regisztráció elkerülését. A Dood zenei Streamer, akkor könnyen hallgatni bármilyen dalt, míg a program automatikusan menti őket a cache. Ezt követően élvezheti a kompozíciókat offline állapotban.

5. Bármely régióban elérhető szolgáltatás, amely lehetővé teszi a streaming videók ingyenes, Kiváló minőségű megtekintését-TV portál. Sajnos itt nincs HD formátumú támogatás, de a filmkészítőknek figyelmet kell fordítaniuk erre a csodálatos Android alkalmazásra.