Két nagy technológiai vállalat szinte egy időben nagyon hasonló döntéseket hozott kínai üzleti tevékenységével kapcsolatban. Míg az Epic Games bejelentette, hogy a Fortnite Kínából származik, a Yahoo azt is feltárta, hogy elhagyta az ázsiai országot.

Mindkét vállalat azt állította, hogy a döntéseket a Kínában létező erős cenzúra miatt hozták meg. A közelmúltban, azzal a gondolattal, hogy nagyobb ellenőrzést gyakorol a gazdaság felett, a kormány új szabályokat fogadott el, amelyek nagymértékben befolyásolták a technológia területét, amely magában foglalja a videojátékokat is. Most, a kínai kormány is korlátozott, mindössze három órát egy héten, a játékidő alatt 18s.

A Yahoo és a Fortnite elhagyja Kínát
A Yahoo 1999-ben kezdte meg tevékenységét Kínában, amikor elindította keresőmotorját az országban. 2013 óta azonban a vállalat elkezdte csökkenteni üzenetküldő szolgáltatását az ázsiai országban, most végre bejelentette visszavonását.

A maga részéről az Epic Games elégedetlen volt, és közvetlenül érintette az országban az elektronikus játékokat érintő új intézkedések. Kína után költözött igényel 18 éven aluli, hogy egy személyi igazolvány regisztrálni az online szerencsejáték, azzal a szándékkal, hogy csökkenő játszik órában, a vállalatok az ágazatban láttam nyereség zuhannak jelentősen, mint a készletek is elkezdett esni.

Még a Tencent, a kínai óriás részvényesei között az Epic Games úgy döntött, hogy a lehető legszigorúbban reagál az intézkedésekre. A cég bejelentette, hogy a Fortnite, a legsikeresebb címe, megszűnik az ázsiai országban.

Érdemes megjegyezni, hogy egy hónappal ezelőtt a LinkedIn, a Microsoft professzionális közösségi hálózata is elhagyta Kínát.