A brazil szabályozó testületek és más hatóságok ma már nem tanulmányozzák a kalózkodás megfékezésének módját az országban. Apropó, kizárólag arról, IPTV, a piac, hogy sokat fejlődött a Brazil talaj -, végül fellendítése illegális szolgáltatások, Anatel tanácsadója, Carlos Baigorri, részt vett a CLTD2021 esemény csütörtök (28), s védte a dolgozat célja, hogy a blokk IPs azoktól, akik használják, illetve nyilvánosságra kalóz audiovizuális tartalom.

Anatel a kalózkodás megfékezésén dolgozik Brazíliában
A végrehajtó azt is hangsúlyozta, hogy Anatel keményen dolgozott a szabálytalan termékek, például a televíziós dobozos eszközök lefoglalásán, amelyeket széles körben használnak a kalóz IPTV szolgáltatásokhoz való hozzáféréshez, de megerősítette, hogy ez nem elegendő a kalózkodás visszaszorításához Brazíliában.

Baigorri beszélt a piac egészének előnyeiről is, amikor Brazíliában a kalózkodás teljes erővel küzd. Elmondása szerint a gazdasági környezet javításához való hozzájárulás érdekében felül kell vizsgálni a szegmensre összpontosító összes rendeletet, mivel a helyzet az évek során megváltozott, ami megakadályozta a monopolizációt is.

A monopolizáció elleni küzdelem védelmében Baigorri megemlítette a fizetős TV-társaságok akadályának megszüntetését is, hogy előre fizetett terveket értékesítsenek. Nem is olyan régen, a kábeltelevíziós szolgáltatók nem tudtak éves terveket nyújtani előlegfizetéssel, de csak az előre fizetett módszerrel.

A változással az ügyvezető azt mondta, hogy mindenki nyer, mivel a vállalatok ” új előfizetőket nyernek, és több impsotó összegyűjtésével növelik a gazdasági fejlődést.”Az ügynökség rendeleteinek felülvizsgálata mellett Baigorri megvédte a SEAC-törvény újbóli kiadását, amelynek felülvizsgálata elakadt a Nemzeti Kongresszusban, de hangsúlyozta azt is, hogy Anatelnek és Ancine-nek általában nagyobb felügyeleti ellenőrzésre van szüksége a TV-piacon.

A Pirate IPTV csak a jéghegy csúcsa
Az APEH és az Anatel működésének egyik fő célpontja a TÉVÉSDOBOZOK. Ezek az eszközök a kalózkodás nyitott kapujának tekinthetők, mivel egyes kereskedők módosított szoftvert telepítenek, és hozzáférést biztosítanak az előfizetéses korlátozott tartalmakhoz, például a Netflix, a Disney+, a HBO Max vagy az IPTV csatornákhoz.

Amint azt Carlos Baigorri Ügyvezető is emlékezett, Anatel létrehozta a kalózkodás elleni küzdelemre irányuló cselekvési tervet (PACP), amely több mint 800 ezer TV-doboz lefoglalását eredményezte homologizálás nélkül vagy módosított szoftverrel a csatornák feloldásához. A magas árak miatt a hagyományos fizetős televíziós szolgáltatások elvesztették relevanciájukat az olcsóbb, de legális szolgáltatások, például a DirecTV Go és a Claro box TV iránt. De az América Móvil által kiadott közelmúltbeli jelentés szerint ezeknek a platformoknak a népszerűsítése Brazíliában is megháromszorozódott.

Bár manapság ez a fő probléma az országban, érdemes megjegyezni, hogy a lyuk sokkal mélyebb, mint amilyennek látszik. A kalózkodás mindenütt megtalálható, akár digitális termékekben, akár nem. Ezen a héten például az IRS hét szabadpiaci raktárban végzett műveletet, amelynek eredményeként 9800 illegális terméket foglaltak le, beleértve a mobiltelefon akkumulátorokat, töltőket, okosórákat és vezeték nélküli mikrofonokat.