A Mercedes-Benz, egy jól ismert autófejlesztő bejelentette, hogy Dolby Atmos technológiát kínál a csúcskategóriás autómodellekhez. Ezeknek a járműveknek a hangtervezése opcionálisan elérhetővé válik, és a Burmester, a nagy teljesítményű audio termékek német gyártójának „High-End” rendszerét fogja használni.

Mercedez szerint 31 hangszórón, 2 erősítőn és 1750 watt teljesítményen keresztül a Dolby Laboratories Dolby Atmos Music nevű technológiáját fogják használni. Ily módon a vállalat azt mondja, hogy autóinak tulajdonosa, amely erre a hangrendszerre támaszkodott, „összehasonlíthatatlan tisztasággal rendelkezik, amely megfelel a művész eredeti elképzelésének a stúdióban”.

A Burmester autóipari hangrendszerről a Dolby Atmos segítségével
A Burmester, a nagy teljesítményű audio termékek neves német gyártója, a Mercedes-Benz-szel együttműködve, új szintű hangélményt hoz autóikba. Britta Seeger, a Daimler és a Mercedes-Benz igazgatótanácsának tagja szerint:

31 hangszóró, beleértve a 6 hangszórót, 4 hangszóró az első ülések közelében, egy 18, 5 literes mélysugárzó
8 hangátalakító (ülésenként kettő)
2 erősítők
1750 Watt teljesítmény
Milyen típusú gyógyszer a Dolby Atmos?
A Dolby Atmos egy surround hangtechnika, amelyet a Dolby Laboratories fejlesztett ki. A meglévő többcsatornás hangrendszereknek magassági csatornái vannak, így az előállított hangok háromdimenziós objektumokként értelmezhetők.

A Dolby Atmos első megjelenése a színházakban volt, de népszerűsítése miatt a technológiát otthoni használatra adaptálták. Így indult több termék a Atmos márka, mint például a hangszórók be kell ágyazni a mennyezet és függőlegesen (hogy tükrözze a hang a falakon). Az idő múlásával a változás, ahogy fogyasztunk tartalom, Dolby Laboratories végül látva, hogy létre kell hozni a technológia célja, hogy a mobil eszközök, streaming, valamint fejhallgató, ahol a Dolby Atmos Zene jött.

A Dolby Atmos zene nem más, mint a Dolby Atmos ugyanazon elveinek használata, de figyelembe véve a zenei streaming szolgáltatásokat és azokat az eszközöket, amelyekkel a felhasználó hallgat, például fejhallgatót vagy hangsávot. Vagyis olyan hangrendszerekre irányuló technológia, amelyek nem használják a többcsatornát, virtualizálják a térhatású hangot, így két csatorna (sztereó hang) reprodukálja. A cél egy széles gömb alakú hangstúdió szimulációjának elkészítése, ahol a hangszerek és hangok hangjait meghatározott és könnyen kimutatható helyekről, akár fejhallgatón, akár hangszórókon keresztül bocsátják ki.

Kiadás és rendelkezésre állás
A Dolby Atmos hangrendszerrel felszerelt Mercedes-Benz, Maybach és S-osztályú autók június 21.és szeptember 22. között érkeznek az észak-amerikai nyárra.