A DJI, a kínai dróngyártó két új filmes megoldást mutatott be a „Mavic” család új drónjaival. A cég az action 2 kamera megjelenése után megragadta a lehetőséget, hogy bejelentse a Mavic 3 és Mavic 3 Cine modelleket. Az új modellek legfontosabb elemei közé tartozik a Hasselblad kamerákkal való integráció, a svéd gyártó referencia a mozgókép-kamerák ágazatában, amely a OnePlus telefonok alkatrészeit is szállította.

A DJI Hasselblad kamerákkal indítja a Mavic 3 és 3 Cine drónokat
Nagyon hasonló kialakítással a drónok mindenirányú érzékelőkkel, valamint SA Hasselblad kamerákkal rendelkeznek, amelyek nagy videofelvételi felbontással rendelkeznek. A Mavic 3 Cine a legerősebb modell ebben a kiadássorozatban, amely támogatja az Apple ProRes 422 HQ módot, amelyet már az iPhone 13 Pro készüléken találtunk.

Mindkettő ugyanolyan típusú L2D-20c légi kamerával rendelkezik, 4/3 CMOS érzékelővel, 24 mm-es lencsével és 84º-os látószöggel integrálva. Mi is egy másodlagos objektív 162 mm, amely lehetővé teszi a hibrid zoom akár 28x.ez a konfiguráció, a drónok hozható létre képeket, 20 MP, 1-bites RAW formátumban, a videókat akár 5.1 K 50 FPS, vagy 4K 120 FPS.

A prezentáció során a kínai gyártó kiemeli a nagy színpontosságot a Hasselblad Colour Solution (HNCS) technológiának köszönhetően, amely akár 1 milliárd színt termel a 10 bites D-Log profil használatával. A DJI bejelentette a H. 264 (AVC) és H. 265 (HEVC) tömörítéssel készült videók rögzítésének támogatását is.

Repülés 46 percről 15 kilométerre
Az új Mavic 3 és Mavic 3 Cine Drónok akár 15 kilométer távolságra is repülhetnek a vezérlőtől anélkül, hogy más jelek interferenciája befolyásolná őket. A két modell közötti különbség az írási és tárolási kapacitásának köszönhető, hiszen az Apple ProRes 422 HQ-val integrált, robusztusabb modell 3772 Mbps-os kódolással és 1 TB-os SSD-vel rendelkezik. Már Mavic 3, standard modell, csak 8 GB hely.

Ezenkívül mindkettő rendelkezik a QuickTransfer funkcióval, amely lehetővé teszi képek és filmek átvitelét okostelefonra Wi-Fi 6-on keresztül. Ami az energiát illeti, egy 5000 mAh-os akkumulátor ígéri, hogy ezeket a gépeket akár 46 perces repülésre is táplálja, ha teljesen fel vannak töltve. Összecsukható szerkezetük lehetővé teszi a praktikusság növelését, súlyuk mellett, amely a Mavic 3 895 gramm körül forog, 899 gramm pedig a Mavic 3 Cine-ben.

Árak és kiegészítők
Pénteken bejelentették (5), még mindig nincs információ a piacon való elérhetőségéről. Mielőtt az árakról beszélne, érdemes megjegyezni, hogy mindkét modell integrálja a tartozékokat a dobozukba. A DJI Mavic 3 például akkumulátorral, töltővel, RC-N1 távirányítóval, három kábellel és három pár propellerrel érkezik.

A DJI Mavic 3 Cine viszont egy teljesebb csomaggal rendelkezik, beleértve a beépített SSD-t, három elemet, töltőt, töltőközpontot és hat propellert. Van egy hordtáska és egy 10 Gbps adatátviteli kábel is.