Anatel (Nemzeti Távközlési ügynökség) csütörtökön tartotta az 5G-nek szentelt frekvenciák régóta várt aukcióját Brazíliában (4). Az aukció során az interneten elárasztották az információkat, különösen arról, hogy mi volt a nyertes működő vállalatok, néhány hálás meglepetéssel. Az általuk bemutatott értékek mindegyikének jó része visszatér az 5G beruházásokhoz Brazíliában.

5g Brazíliában: melyek voltak a nyertesek?
Az 5G aukció első ülésén összesen 15 vállalat vitatta az ötödik generációs technológia jelének továbbítására szolgáló exkluzív pályák sokaságát. Nézze meg most, melyek a nyertesek mindegyikben.

700 MHz
Az A1 tétel az aukció során a 700 MHz-es sáv fennmaradó fel nem használt blokkját képviselte, amelyet már spektrumként használnak olyan operátorok 4G-jéhez, mint a Claro, A TIM és a Vivo. A tartományt vitató vállalatok közül a nagy nyertes a Winity II Telecom volt, az R. 1.4 milliárd összegért, ami Brazília legújabb távközlési szolgáltatójává tette.

3,5 GHz – országos
A 3,5 GHz-es frekvenciatartományt a vállalatok és az üzemeltetők vitatják leginkább, mivel ez a világon a leggyakrabban használt, a legjobb jelminőséget és a nagyobb sebességet kínálja. Először négy, egyenként 80 MHz-es blokkot árvereztek el, amelyek a nemzeti szolgáltatókra irányultak. A Claro, Brazília legnagyobb üzemeltetője, a B1 tételt vette át. A Vivo és a TIM a B2, illetve B3 tételeket vette be. A tackle körül forog R 3 338 millió r 4 420 millió.

A három Üzemeltető emellett a D33, a D34 és a D35 tételeket is elvitte, amelyek további 80,3 millióért további 20 MHz-et adnak minden sávhoz. Így a vállalatok összesen 100 MHz-et töltöttek be 3, 5 GHz frekvencián.

A B4-es tétel lehetőséget adna arra, hogy egy negyedik szereplő a fent említett vasrepedéssel versenyezzen a piacon, de nem volt ajánlat, és az árverés lezárult.

3,5 GHz – regionális
A 80 MHz-es blokkokat a regionális szolgáltatók számára is elárverezték, amelyek képesek lesznek mobil internetet biztosítani a 30 ezer lakosnál kevesebb helyi városok számára, valamint optikai backhaul-t készíteni.

Ebben az esetben Anatel blokkokban szervezte a tételeket a kiszolgált régió szerint. A C1 (északi) és a C3 (C1-hez kapcsolódó) blokkokban nem volt ajánlat, következésképpen nem is voltak nyertesek. A C2-t (Észak és SP) a Sercomtel adta, az R 8 82 millió ellenpropozícióval.

Már a C4 (északkeleti) és a C5 (Midwest) blokkok vitájában a Brisanet volt a győztes, és minden tételre R. 1, 25 milliárd, R 105 millió összeget fizetett ki. A C6 (déli) a Copel Telecom és az Unifique által létrehozott 5G South konzorcium volt, összesen 7 73,6 millió R értékben.

Végül ott volt a C7 (Southeast, less SP) tétel aukciója is, amely magában foglalja Rio de Janeiro, Minas Gerais és Espírito Santo Államokat, amelyeket a Cloud2U készített, az R 4 405.1 millióért, új távközlési szolgáltatóvá válva az országban. Algarra Távközlési is részt vett a vitában vett sok C8 (része a Délkeleti, illetve Közép-nyugat), arra kényszerülnek, hogy fektessenek be a rendelkezés az interneten, hogy a Déli Régió Minas része a Mato Grosso de São Paulo. Az Algar által befektetett összeg R$ 2.35 millió volt.

2.3 GHz-a 4G által nem kiszolgált városok
Anatel is elérhető árverésen, az 50 MHz-es blokk a 2,3 GHz-es frekvencia, amely jelenleg a 4G, de regionálisan, különösen a városokban, hogy nincs térerő, az LTE hálózat.

A nagy nyertes ebben az esetben a Claro volt, miután vitáztak a Vivo-val Az E3 (SP), az E5 (Midwest) és az E6 (South) tételekben. A befektetett összegek R 7 750 millió, R 1 151 millió, R 210 millió volt. Az América Móvil, a Claro-t irányító vállalat szintén 772 millió R-t fektet be az E1 (Északi) blokkra, az R R 32 millió pedig az E8 tételre (bányászati háromszög, az MT és az SP részei).

Brisanet is vett egy szeletet ebből a tartományból, dobott blokk E4 (Északkelet) az összeg R$ 111 millió kifizetések és beruházások a szolgáltatás a régióban. Vivo viszont megkapta az E7-et (délkeletre, kivéve az SP-t), R 176,4 millióért.

Az F tételekben 40 MHz-es blokkokat értékesítettek ugyanabban a spektrumban, mint a 2, 3 GHz. A Vivo ismét győztesként jelenik meg, az F1 (Észak) és az F4 (São Paulo) blokkokat dobva, 20 millió dollárért, az R R 231 millióért. Az F6 (déli) és az F7 (délkeleti, kisebb SP) blokkokat, amelyek az R 9 94,5 millió, illetve az R 4 450 millió értéket vették figyelembe.

A számla lezárásához az Algar Telecom 557 millió R-t fektetett be az F8 tételbe (északkeletre és a Középnyugat és délkeleti részekre).

26 GHz-milliméteres hullámok
A G tételeket továbbra is árverésre bocsátották, ha az aukció második ülése pénteken kezdődött (5), 9 órakor. ennek a frekvenciának a lehetősége magában foglalja a nagysebességű internettel rendelkező iskolák találkozását.

Ebben az esetben a Claro és a Vivo összesen 400 MHz-es, illetve 600 MHz-es adásvételt zárt le, 20 éven keresztül. Claro befektetett összege R. 105. 6 millió, míg a második folyósítja R R 158.4 millió.

TIM inkább a H tételek soraira fogadott, amelyekben az ország déli régiójának regionális hálózataiban, valamint a délkeleti (kevesebb SP) 400 MHz-en fog működni. Az árverés ezen szakaszában az Algar Telecom is nyert, a 26 GHz-es teljes 1 GHz-es hat tételből ötöt Minas Gerais, Mato Grosso do Sul, São Paulo és Goiás 87 városába vitték, ahol a vállalat már működik.

Végül Fly Link-szolgáltató a bányászati háromszög-van egy csomó 200 MHz. Neko-a Surf Telecom ugyanazon partnereihez tartozó vállalat-São Paulo egyik blokkját vette át.