A hit sok ember életének fontos része, és azok számára, akik hisznek, az ilyen témájú filmek soha nem túl sokak. Ezért válogattunk olyan műveket, amelyek a hit legkülönbözőbb formáival foglalkoznak, amelyek a Netflix – en emelkednek-tehát a platform legsikeresebb produkcióinak tetején is maradsz.

Ezek izgalmas történetek a hitről és a legyőzésről, amelyek megmutatják, hogy a vallás hogyan változtatja meg sok ember életét. És, ha te vagy az a fajta ember, aki szereti, hogy az érzelmi és sírni film produkciók, ez a lista tökéletes! Vannak nemzeti és nemzetközi produkciók, aktuális témákkal – mint az életem hete -, sőt olyan művek is, amelyek Jézus áthaladását ábrázolják a földön, például a Tízparancsolat című film.

10 film a hitről és a spiritualitásról a NETFLIX-en
Még azok számára is, akik nem hisznek egy magasabb lényben, vagy nem kapcsolódnak a valláshoz, ezek a művek valamilyen gondolkodást vagy érzést hozhatnak. Végtére is, sok történet valós tényeken alapul, amelyek felszínre hozzák érzelmi oldalunkat. Ezt nézd!

1-90 perc a paradicsomban
1989 januárjában, egy texasi konferenciára vezető úton, Don Piper (Hayden Christensen) súlyos autóbalesetet szenved. Amikor a mentősök megérkeznek, az élet jele nélkül találják meg, de másfél órával később visszatér élni, azt állítva, hogy ebben az időben találkozott a paradicsommal.

2-Dulce Nővér
Dulce nővér (Bianca Comparato/Regina Braga) operatőre, akit az életben „Bahia jó angyalának” neveztek, szintén Nobel-békedíjra jelölték, és az egyház boldoggá tette. Fontolgatják az 1940-es években, hogy az 1980-as években, a film azt mutatja, hogy a Katolikus apáca szembe egy gyógyíthatatlan légúti betegség, macsó, a közöny, a politikusok, sőt, a dogmák, a templom szenteli az életét, hogy az ellátás a nyomorult – megszemélyesített alakja a kitalált João (Amaurih Oliveira)–, így egy örökölt tart, hogy ez a nap.

3-Mindannyian Ugyanazok Vagyunk
Deborah Hall egy vallásos nő, aki súlyos rákkal küzd. Ron, a neves műkereskedő felesége ragaszkodik ahhoz, hogy férje közelítsen Denverhez, egy veszélyes koldushoz, aki szenvedéssel és kizsákmányolással küzd.

4-hét hét Tibetben
Heinrich Harrer (Brad Pitt), a leghíresebb osztrák hegymászó szinte lehetetlen dolgot próbált: felmászni a Nanga Parbat-ra, a világ 9.legmagasabb csúcsára. Az önközpontú, és csak személyes dicsőségre törekvő Heinrich a világ másik oldalára utazott, ahol elhagyta terhes feleségét és válságban lévő házasságát. Nem érte el a feat-ot, de amikor Anglia háborút hirdetett Németország ellen, ellenségnek tekintették, mert angol uralom alatt állt. Hadifogságba került, több kísérlet után elmenekült Peter Aufschnaiter (David Thewlis)mellett, egy másik hegymászó, aki az egyetlen külföldiek Lhasa szent városában, Tibetben. Ott Heinrich élete radikálisan megváltozna, mert Tibetben töltött ideje alatt nagylelkű ember lett, amellett, hogy a Dalai Láma bizalmasává vált.

5-A megváltás felhívása
Sade egy személyes tragédia után mély depresszióba esik, de szenvedése hithez vezet – a technológia kis segítségével.

6-Az Életem Hete
A film Will Hawkins (Kevin Quinn), lázadó tinédzser életét követi. A bíróságokkal való újabb konfrontáció után két lehetősége van: menjen fiatalkorúak fogva tartására vagy vegyen részt egy keresztény nyári táborban. A második lehetőséget választja. A nyár folyamán Will megváltoztatja viselkedését, felfedezve a folyamatban, hogy mi a szerelem.

7-A szerelem balladájában
A közelmúltban elvált és anyagi gondokkal küszködő Faith részt vesz egy táncversenyen, hogy megmentse stúdióját. Találkozik Jimmyvel és megújítja az álmait.

8-A Tízparancsolat: a film
A fáraó csecsemő lánya üdvözölte, Mózes Egyiptom hercegeként nő fel, de örökbefogadó családja ellen fordul Izrael szenvedő népének javára, akit neki kell vezetnie a felszabaduláshoz. A film adaptációja a Biblián és a Lemezhálózat homonim regényén alapul, amely az utóbbi idők egyik legnagyobb közönségjelensége a brazil televízióban.

9-A Paradicsom Csodái
A Paradise miracles-ben Christy és Kevin Beam három lány szülei: Abbie, Annabel és Adelynn. Egy kényelmes házban élnek, öt kutyával együtt, és épp most nyitották meg az állatorvosi klinikát, ami miatt meg kellett szorítaniuk az övüket, és jelzáloggal kellett terhelniük a házat. Meggyőződve a keresztényekről, a gerendák gyakran mennek a templomba. Egy nap Annabel súlyos fájdalmat érez a hasban, és több vizsgálat után kiderül, hogy a lánynak komoly emésztési problémája van. Egy ilyen helyzet miatt Christy minden áron valamilyen eszközt keres a lánya életének megmentésére, ugyanakkor egyre inkább távolodik az Istenbe vetett hitétől.

10-Isten Nem Halott 2
Grace egy katolikus tanár, aki az egyik diákja által feltett kérdésre válaszolva végül Jézus Krisztusról beszél az osztályterem közepén. Az ügyvéd mindent megtesz annak érdekében, hogy megakadályozza, hogy hallgatói környezetben beszéljen a témáról.